sobota, 16 lipca 2011

Bigos od a do z



Bigos to potrawa jak pizza można wszystko do niej wrzucić .
Danie serwowane na weselach , trzeba uważać na Bigos w restauracjach ponieważ nie zawsze jest
świeży. Do bigosu daje się wszystko co jest pod ręką.

Kroimy kapustę słodką , Kapustę kiszoną i gotujemy w garnku.
Na patelni smażymy cebulę , kiełbasę, przecier pomidorowy.
Na końcu robimy zasmażkę ( półtora łyżki Margaryna 2 łyżki mąki , smażymy )

Życzę miłego gotowania i cudownych chwil z Polkami i Polakami
Polskie dziewczyny mają dużo witamin & Gorące


Bigos is a dish like pizza, you can throw everything into it.
The dish is served at weddings, you have to watch out for stew in restaurants because it is not always fresh. For the stew can be whatever is at hand.

Cut the sweet cabbage, sauerkraut and cook in a pot.
In a skillet fry the onion, sausage, tomato purée.
At the end we roux (one and a half tablespoons margarine 2 tablespoons flour, fry)

Enjoy your cooking and wonderful moments of Polish women and Polish
Polish girls have lots of vitamins & Promotions

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz